HRABRE I BOG ČUVA

HRABRE I BOG ČUVA

                Kakva nogometna predstava Dinama kod Šahtara. Bio sam impresioniran igrom ˝plavih lavova˝ iz maksimirske šume, koji su u svakom trenutku znali što treba s loptom napraviti, a njihovi napadi prema protivničkom golu bila su velika opasnost za Šahtar i golmana koji je ˝popio˝ dva komada, a da je bilo malo više sreće, moglo je biti još najmanje toliko. Dinamo zaista ima jednu mladu, kompaktnu i nogometno znalačku ekipu koja se zna suprotstaviti svakoj ekipi. A najvažnije od svega je što Dinamo igra napadački nogomet i uvijek – a to je bitno u nogometnoj igri – ide na pobjedu, ma sa kojim protivnikom igrao. Predivno je gledati te ˝plave ratnike˝ koji igraju srcem i dušom od prve do posljednje sekunde utakmice. ˝Plavi lavovi˝ naprosto ginu na terenu za svaku loptu, ništa ne prepuštaju slučaju i nikad im nije glava u torbi već uvijek znaju što će napraviti s loptom.

                Ta čarobna i duhom protkana nogometna igra dinamovaca, podsjeća me na igru naše hrvatske reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, kada smo zamalo postali svjetski prvaci, pa se nadam kao i svi dinamovci i iskreni prijatelji nogometne igre, da ova nogometna momčad Dinama može daleko dogurati u ligi prvaka.

                Pobijedit ćemo Šahtar u zagrebu i tako praktički osigurati europsku ligu sa sedam bodova, a možda i ligu prvaka. Očekuje se pun stadion dinamovih navijača u Maksimiru protiv Šahtara, gdje Dinamo treba samo ponoviti igru iz Ukrajine za nova tri boda i 2,9 milijuna eura. ˝Plavi lavovi˝ ne samo da mogu ponoviti igru iz Ukrajine, dinamovci mogu još daleko više, što ćemo imati prilike i vidjeti.

                Uvijek sam, u svakoj prilici govorio da svaka kvalitetna nogometna ekipa mora imati i kvalitetnog trenera, a Nenad Bjelica u tome je pravi virtuoz, nogometni mag koji zna nogomet u dušu, a što je vrlo bitno, bio je izvrstan igrač i k tome napadač. Bjelica jako dobro zna da se u svaku utakmicu treba ući da pobijediš, odnosno da daš gol više od protivnika. To je čitava filozofija nogometa! Neću biti pretenciozan, ali moram reći za Bjelicu da je nogometni genijalac par Excel lance, jer samo genijalci su u stanju znati izabrati pravu strategiju i taktiku protiv svake nogometne momčadi koje igraš.! Takav trener poput Bjelice godinama je nedostajao Dinamu i samo zbog toga Dinamo nije mogao napraviti veći iskorak u Europi. Sada je to druga priča, jer Dinamo ima ne samo fenomenalnu momčad već i fenomenalnog trenera i kad se to spoji u pravu sinergiju tada možemo očekivati da će Dinamo vrlo brzo i osvojiti ligu prvaka.

                Jedini nedostatak ili bolje rečeno hendikep Dinama je taj što nema svoj vlastiti nogometni stadion. Dinamo mora što prije ući u gradnju novog stadiona, ali ne bilo gdje, već samo na istom mjestu – Maksimiru. Taj nogometni stadion treba imati 50 – 55 tisuća sjedećih mjesta, i sve ispod toga bio bi promašaj. Treba gledati barem pedeset godina unaprijed te izgraditi nogometni stadion za buduća vremena koja su pred nama. Dinamo i mi svi dinamovci koji navijamo volimo i živimo za Dinamo zaslužujemo jedno takvo moderno arhitektonsko zdanje u kojem ćemo se svi ugodno osjećati.

                Želim Dinamu puno sreće u narednim utakmicama, a naročito protiv Šahtara kojeg ćemo skupa pobijediti. Budite i dalje hrabri u narednim utakmicama, jer hrabre i Bog čuva.