Hrvatska sramota

HRVATSKA SRAMOTA

                U Hrvatskoj je zaista sve moguće. Uz katastrofalne političare koje imamo, čudo bi bilo da smo zemlja sreće i smješka, a o sigurnosti pojedinca da i ne govorimo. Kakva smo država i društvo – na najbolji mogući način – vidi se na nedavnom primjeru silovanja petnaestogodišnje djevojčice iz okolice Zadra koja je silovana – zamislite – godinu dana i to sedam puta od strane sedam divljaka ili bolje rečeno kretena, od kojih su dvojica maloljetnici. Djevojčica je godinu dana proživljavala psihičku i fizičku torturu najgore vrste sedmorice majmuna. Neka mi pravi majmuni oproste!

                Pitam se kao muškarac i ljudsko biće, kako je moguće da netko učini takvo zvjerstvo prema djetetu – djevojčici od 15 godina, te da bude pušten od zadarskog suca na slobodu uz tobože mjere zabrane približavanja?! U Hrvatskoj, nažalost, moguće su svakojake gnjusobe kao što je i jednogodišnje silovanje i fizičko zlostavljanje (premlaćivanje) jednog djeteta (djevojčica od 15 godina) od strane sedmorice kretena koje je zadarski sudac pustio na slobodu. Puštanje na slobodu sedmorice silovatelja, samo pokazuje da u Hrvatskoj ne možemo govoriti kao pravnoj državi, a kao društvo pokazujemo nezrelost i neodgovornost. Da li se taj sudac iz Zadra zapitao kako bi on reagirao kao otac i roditelj da se – ne daj Bože – to isto desilo njegovoj kćerci – djevojčici. A taj isti sudac potezom pera oslobađa sedmoricu silovatelja djeteta – djevojčice koja će imati traume čitav život.

                Ministar pravosuđa Bošnjaković treba se pobrinuti da takav sudac više nema prilike biti u sudstvu ni sekunde, jer dok u sudstvu pravdu dijele takvi tipovi nema pravne sigurnosti u Hrvatskoj. Dok se Hrvatskom slobodno kreću okorjeli kriminalci i dotični silovatelji za naše društvo ne može se reći da je sigurno. Sedmorici silovatelja iz okolice Zadra nije mjesto na slobodi već ih treba drastično kazniti za očigledni krimen koji su počinili i smjestiti ih iza rešetaka. Sve drugo bila bi sramota za hrvatsko pravosuđe i hrvatsku državu.