Hrvatska – zemlja apsurda

HRVATSKA  – ZEMLJA APSURDA

                Nedjelja je. Netom je prošlo podne i tek što je počeo obiteljski ručak, hrvatska televizija u poljoprivrednoj emisiji objavljuje prilog o, na desetke tona bačenih jabuka. Da, dobro ste pročitali, dragi moji hrvatski građani. Na tone i tone bačenih jabuka od naših voćara, koji jednostavno nemaju kome prodati svoje jabuke. I dok mnogi građani u Hrvatskoj nemaju što za jesti, a kamoli da si priušte jabuk(e)u i to još iz domaćeg uzgoja, hrvatski voćari prisiljeni su po hrvatskim njivama bacati jabuke. Da umreš od tuge!

                Taj televizijski prilog koji govori o sudbini hrvatskih jabuka, ukazuje nam ujedno u kakvoj to mi državi živimo. To ne samo da je skandalozno, to je hrvatska tuga i sramota zbog koje bi ministar poljoprivrede trebao odmah podnijeti ostavku.

                U tom istom prilogu, prikazani su i voćari koji krče svoje voćnjake zasađene jabukama, jer znaju da neće moći prodati jabuke koje bi danas-sutra izrasle na istim voćkama.

                Gospodine ministre poljoprivrede Vlade Republike Hrvatske! Pa zar vas nije stid izaći na ulicu i kretati se među hrvatskim građanima?! Zar Vas ne boli srce, kao i tisuće građana koji su gledali taj suicid hrvatskih jabuka te očaj i tugu u očima uzgajivača jabuka?!

                Da li je hrvatska država zaista toliko nesposobna, neorganizirana i bešćutna, ovaj puta prema uzgajivačima jabuka, a nažalost i svakodnevno prema svojim građanima. Umjesto da stvaramo i gradimo Hrvatsku kao zemlju sreće, ljubavi i blagostanja, mi smo od naše mile i jedine domovine stvorili zemlju tuge, jada,  čemera i apsurda.

(M.J.)