OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Poštovani gospodine Šuker!

                Evo, prošlo je više od dvije godine kako su naši nogometaši osvojili srebrnu medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i uzdignuli hrvatski nogomet na pijedestal samog svjetskog vrha. Bio je to veliki uspjeh ne samo za hrvatski nogomet već i hrvatski sport u cijelosti. Hrvatski nogometaši pokazali su svima – a našim političarima posebno – kako se bori za svoju hrvatsku domovinu. Bila je milina gledati te dečke kako daju sve od sebe, pa i više od toga, ginu na terenu i bore se do iznemoglosti za svoju Hrvatsku, za nas Hrvate. Mnogi su navijači od sreće plakali gledaju te hrvatske samuraje koji su nadnaravnom snagom pobjeđivali sve od reda. Čitav svijet je navijao za Hrvatsku – naravno osim Srbije – pa je čak i Donald Trump čestitao Hrvatima na pobijedi protiv Engleza u polufinalu. Hrvatska je bila u sportskom delirijumu od sreće i zadovoljstva. Mislim da su tada Hrvati u Hrvatskoj i diljem svijeta bili najsretniji narod na kugli zemaljskoj.

                No sve što je lijepo kratko traje, pa tako i taj naš hrvatski nogometni san koji je postao na sveopće zadovoljstvo svih nas i java. Nakon uspjeha naših nogometaša, hrvatskim političarima bila su puna usta izgradnje nacionalnog stadiona što je prijeka potreba za daljnji razvoj nogometa i dostojnu prezentaciju hrvatske nogometne vrste. Još i danas čitav svijet se čudi kako je to, jedna mala Hrvatska pokorila i zadivila čitav nogometni svijet.

                Shodno svemu tome, poštovani gospodine Šuker, naši nogometaši, hrvatska javnost i svi Hrvati u svijetu očekuju od Vas da Hrvatski nogometni savez konačno pokrene inicijativu za izgradnju novog nacionalnog nogometnog stadiona i to od 55.000 sjedećih mjesta, jer su naši nogometaši to zaslužili, a hrvatskim navijačima potreban je udoban i komforan smještaj na tribinama. Takav stadion gradi se za 50 godina unaprijed, tako da bi Hrvatska mogla biti domaćinom svih nogometnih natjecanja i odigravanjem finalnih utakmica.

                Stoga Vam predlažem da održite radni sastanak između Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske vlade na čelu s Plenkovićem i da se na tom sastanku donese odluka o izgradnji jednog takvog stadiona u spomenutim gabaritima, te da se na zajedničkoj konferenciji za novinare o svemu tome izvijesti hrvatska javnost. Učinite to gospodine Šuker, jer samo tako Hrvatska će jednog dana imati nove čarobnjake, poput Šukera, Prosinečkog, Bobana, Modrića, Rakitića i tko zna gdje će nam biti kraj. Svaki od nas Hrvata, svaki dan se mora zapitati što mogu učiniti za Hrvatsku, jer samo tako ćemo ići naprijed i biti zalog za budućnost generacijama koje dolaze.

                Poštovani gospodine Šuker! Bili ste igračina, svjetska klasa, stroj za golove, strah i trepet za protivničke golmane. Budite takvi i danas kao primus inter pares u Hrvatskom nogometnom savezu.

S poštovanjem,

                                                                                                               Miljenko Jerneić