Priopćenje za javnost Zagorska stranka 16.11.2015.

Zabok, 16.11.2015.

                                     PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjedništvo Zagorske stranke na svojoj 75. sjednici, održanoj u Zaboku jednoglasno je donijelo odluku o izbacivanju iz Zagorske stranke zbog teških povreda odredaba Statuta Zagorske stranke, čl. 13. stavak 7. i 8. i čl. 47., od strane Željka Kristovića, Roberta Javorića, Mirka Šivalca, Vladimira Šoštarića, Darka Bukleca, Valerije Kiseljak, dr. Mirjane Kolarek Karakaš, Miljenka Hreneka, Željka Ulricha, Darka Starešine i Branka Novakovića.
Predsjedništvo Zagorske stranke donijelo je i odluku o raspuštanju ogranaka: Klanjec, Oroslavje, Pušća, Jakovlje, Donja Stubica, Sveti Križ Začretje, Zagreb, Krapina, Desinić i Varaždin.
Gore navedeni, sudjelovali su dana 17. Istopada 2015. godine, na poziv Nedjeljka Babića, isključenog iz Zagorske stranke, na nelegalnoj sjednici Predsjedništva te su svojim radnjama izvršili bitne povrede Statuta Zagorske stranke. Naime, isti su zajedno s isključenim Nedjeljkom Babićem sazvali sjednicu Predsjedništva, iako na to nemaju pravo, obzirom da sazivanje sjednice nisu tražili od Predsjednika stranke, koji sukladno Poslovniku o radu Predsjedništva ima isključivo pravo sazivanja iste, i to u redovnom zasjedanju (svaka tri mjeseca) ili u izvanrednom zasjedanju na (zahtjev 1/3 članova Predsjedništva). Osim Miljenka Hreneka i Branka Novakovića, na redovnoj sjednici Predsjedništva održanoj 9. listopada 2015. g. od gore navedenih nitko nije prisustvovao istoj, te nisu ni, osim Roberta Javorića i Valerije Kiseljak svoj izostanak opravdali!
Gore navedeni 07.10.2015. g. također su održali sastanak koji su sami nazvali sjednicom Predsjedništva, te su na tom istom sastanku dogovorili da se neće odazvati službenom pozivu na 74. sjednicu Predsjedništva koja se održavala s dnevnim redom na kojem su oni sami inzistirali. Također, slali su dopise predsjednicima i članovima u kojima se Nedjeljko Babić predstavlja kao v.d. predsjednik Zagorske stranke, dok su mu ostali gore navedeni članovi u tome svesrdno pomogli. Pozivanjem članova Zagorske stranke i održavanjem nelegalnih izbora u Zagrebu, Oroslavju kao i Glavne skupštine, obmanjivanjem članstva po ograncima kao i pokušaj, na svu sreću neuspješan, preuzimanja stranke zbog dva dana bolesti Predsjednika Zagorke stranke Miljenka Jerneića, htjeli su kompromitirati Zagorsku stranku kao i cjelokupnu koaliciju za Parlamentarne izbore.
Nadalje, Statutarno povjerenstvo u sastavu Darko Starešina – Predsjednik i Darija Novaković – član, sjednicu istog održali su u prisutnosti gore navedenih čanova, što se kosi sa nepristanošću rada istog. Također, Darija Novaković uopće nije član Zagorske stranke jer do sada nije potpisala pristupnicu istoj. Dok službenu članicu Karlu Bartolin Predsjednik Statutarnog povjerenstva Darko Starešina uopće nije ni obavijestio o sjednici Statutarnog povjerenstva, niti ju je na bilo koji način pozvao na sjednicu istog. Također, na sjednici održanoj 09.10.2015.g., gospodin Željko Kristović, svoje prisustvo i slaganje s dnevnim redom potvrdio je na službeni mail info@zagorskastranka.hr, te je time održana sjednica legitimna i sa potrebnim kvorumom.
Do danas 12.11.2015., iako je Predsjednik tražio osnivanje županijske organizacije, za grad Zagreb, Zagrebačku županiju, ista nije održana od strane g. Javorića i g. Kristovića. Obzirom da isti jesu članovi Predsjedništva temeljem županijske organizacije, a iste nisu osnovali, članstvo u Predsjedništvu samim time im prestaje. Isto tako, dr. Kolarek Karakaš nije osnovala županijsku organizaciju u gradu Varaždinu, te joj time također prestaje članstvo u Predsjedništvu po funkciji.
Prijetnje i uvrede na račun Predsjednika Zagorske stranke kao i obitelji u cjelosti, pokazali su da ne biraju sredstva u nakani preuzimanja Zagorske stranke.
Namjeravali su i fizički napasti predsjednika Zagorske stranke Miljenka Jerneića u njegovoj kući, što samo pokazuje njihovu bestijalnost.
Svime time pokazali su svoje pravo Janusovo lice, i prljave namjere, koje su već duže vrijeme pripremali u dogovoru s nekim akterima iz drugih političkih stranaka. Njihova puno puta ponavljana rečenica: ˝Jerneića treba maknuti na bilo koji način jer samo tako ćemo moći preuzeti Zagorsku stranku˝.
Krajnji cilj svega treba biti nestanak Zagorske stranke s političke scene.
Prijedlog promjena imena Zagorske stranke u Kajkavsku ili ne znam koju stranku je bila farsa i trebala je poslužiti kako bi se na izvanrednoj Glavnoj skupštini maknuo ne samo legalno izabrani Predsjednik Miljenko Jerneić, glavni Tajnik Rajko Bartolin nego i svi oni koji smetaju u realizaciji konačnog plana preuzimanja Zagorske stranke.
Isto tako ističem da nitko gore od navedenih nije nikada platio članarinu u iznosu od 120,00 kuna, pa samim time već dugo vremena nisu ni članovi stranke zbog neplaćanja članarine.
Takve osobe ne zaslužuju biti niti članovi, a još manje članovi Predsjedništva Zagorske stranke!!

Predsjednik Zagorske stranke
Miljenko Jerneić

IMAG1043