Priopćenje za javnost

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Više je nego očito, da su činjenice ili bolje rečeno istina, (Hrvoje Šlabek), vaša slabija strana, isto kao i Mladena Mandića kojega tako zdušno branite u ime istine. Veritas nunquam perit.

Shodno tome, da zagorska javnost bude upoznata sa faktima tj. onim što zaista jeste, a ne onim što nije a vi proturate da jeste, je slijedeća!

Zagorska stranka od kada postoji (10. siječnja 2004.) nikad nije vrludala malo desno malo lijevo, već je čitavo vrijeme politički konzistentna u svom političkom djelovanju. Uvijek na liniji Ante Starčevića, Stjepana Radića i Franje Tuđmana, što se može iščitati u našem programu. To su, gospodo veliki igrači, za razliku od onih koje nam vi želite imputirati.
Na lokalnim izborima 2004. godine, netom po osnivanju, izašli smo samostalno na izbore i osvojili 3.5% glasova, više nego li DC i HSP, tada parlamentarne stranke i u svom političkom zenitu.

Izlazak na druge lokalne izbore kao i na ove sadašnje bio je u koaliciji sa HDZ-om i političkim strankama desne političke provinijencije i to od: Velike Gorice, Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko zagorske županije, grada Varaždina i Varaždinske županije. Jedina lijeva koalicija bila je gradu Pregradi, gdje je SDP zahvaljujući ˝slabo poznatoj političkoj organizaciji pod nazivom ˝Zagorska stranka˝, ˝ došao na vlast, kao i u općini Sv. Križ Začretje gdje je SDP zadržao vlast upravo radi ˝slabašnosti Zagorske stranke˝.

Na parlamentarnim predzadnjim izborima Zagorska stranka bila je u koaliciji sa HSS-om u prvoj i trećoj izbornoj jedinici, a na zadnje parlamentarne izbore izašli smo samostalno.
Što se tiče moje osobne koristi, gospodo novinari, navedite mi barem jednu korist kojom se Miljenko Jerneić okoristio?! U svom životu, ja i moja obitelj sve što imamo, stekli smo sa svojih deset prstiju. Također, zanima me, koje sam to ja interesne koalicije sklapao i sa kojim to ˝velikim igračima ˝?!

Nadam se, da će te zagorsku javnost informirati o svemu tome, kako istina ne bi ostala nedorečena i kako građani ne bi bili krivo informirani, samo na osnovu vaših insinuacija.

Predsjednik Zagorske stranke
Miljenko Jerneić