RAPSODIJA U PLAVOM

RAPSODIJA U PLAVOM

                Fantastična utakmica u Maksimiru i veličanstvena pobjeda Dinama nad Tottenhamom. Bila je to prava rapsodija u plavom. Dinamovci su razveselili svoje navijače, ali i sve one u hrvatskoj kojima je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Maestralni Oršić zabio je hat-trick, te time zauvijek ušao u Dinamovu povijest kao igrač koji je zabio najviše europskih golova, a  gdje mu je još kraj?! Tu večer pamtit ćemo i po igri „plavih lavova“ koji su se junački borili do posljednjeg atoma snage. Trčali su do iznemoglosti, bili su na svakoj lopti, a ono što je najvažnije od svega, nisu niti u jednom trenutku gubili vjeru u pobjedu protiv Spursa. Takav Dinamo može pobijediti svaku momčad u europskoj ligi, ali i u ligi prvaka.

                Te večeri – četvrtak, 158. ožujka 2021. godine – bili smo svjedoci maksimirske čarolije, nečega što ima dušu, veliko srce i neizmjernu vjeru, da je moguće ostvariti sve ono što si čovjek može poželjeti. Plavi dečki pretvorili su san u javu i pokazali svima nama kako je lijepo biti u zbilji snova. Bio sam presretan te večeri u kojoj je Dinamo pokazao svima – kao u Hrvatskoj tako i u Europi – da samo hrabre prati sreća, a Fortuna je zaista bila na strani „plavih lavova“

                Mnogi nogometni kibici nisu vjerovali u prolaz Dinama, te su me mnogi od njih pitali: „Koliko će komada te večeri fasovati Dinamo?!“ Tim nevjernim Tomama rekao sam: „Dinamo će pobijediti i idemo u četvrtfinale, a najviše bih želio da Dinamo pobijedi Spurse samo radi našeg Zagorca Damira Krznara, koji još – tek što je sjeo na klupu biva smjenjivan na razno razne načine i kojekakve kombinacije.“ Zaista sramotno od svih onih koju su sudjelovali u svemu tome prema treneru i sportskom direktoru Dinama Damiru Krznaru.

                Treba posebno istaći, da je Dinamov stožer na čelu s Krznarom izabrao odličnu strategiju za utakmicu u kojoj su plavi dečki u prvom poluvremenu najprije dobro izmorili Spurse, nisu primili gol, a u drugom poluvremenu potpuno su nadigrali i pretrčali Londončane i s tri gola poslali Engleze kući. Borba između Dinamovaca i Spursa bila je poput mungosa i kobre, a zna se tko u takvoj borbi pobjeđuje.

                Nakon utakmice plavima sam poslao čestitku. „Bravo dečki! Vjerovali ste u sebe, borili ste se kao lavovi i pobijedili. Budite ponizni, vjerujte i dalje u sebe i budite hrabri, jer hrabre i Bog čuva. Dinamo će osvojiti Europsku ligu, a onda slijedi boj s prvakom Lige prvaka. Samo nam je nebo granica.“

Miljenko Jerneić