Recenzija za knjigu Jadi bijeda Hrvatske politike

RECENZIJA ZA KNJIGU ˝JAD I BIJEDA HRVATSKE POLITIKE˝

Raspravljajući o problemima suvremene Hrvatske Miljenko Jerneić služi se razmišljanjima brojnih hrvatskih publicista i gotovo svih novina, a i tjednika kao što su Hrvatski tjednik iz Zadra i Hrvatsko slovo iz Zagreba. Nećemo spominjati njihova imena, no oni će čitajući knjigu naći svoja kritična razmišljanja. Autor u ovoj knjizi iznosi i međunarodni položaj Hrvatske i stavove njezinih neprijatelja koji žive u Engleskoj i u nekim drugim državama. Autor je hrabar u opisu Bosne i Hercegovine kao i Srbije. Zdušno se zalaže da se Vojvodina odvoji od Srbije jer tamošnji narod drukčije razmišlja od Velikosrba tipa prošlih i današnjih vladara, koji i dalje gaje pretenzije na Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Miljenko Jerneić dokumentima je potkrijepio svoja stajališta. Jedan je od onih koji osjećaju zabrinjavajuće pojave na Balkanu i u bivšoj Jugoslaviji. Njegova razmatranja su u mnogočemu aktualna i bilo bi dobro kada bi imao što više pristaša.

Autor: Stjepan Šulek

Koristeći se brojnim tekstovima iz pretežito hrvatskih medija Miljenko Jerneić je pružio nepobitan dokaz da ni nakon tri desetljeća hrvatske državnosti hrvatska politička elita koju ja ne zovem „elitom“ nego „kastom“ nije državu na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu  postavila na zdrave temelje koji bi u skladu s potencijalom hrvatskog nacionalnog korpusa i prirodnim resursima garantirali normalni razvitak zemlje budućim generacijama. Štoviše ta vladajuća kasta, dakle prije svega dvije vodeće stranke HDZ i SDP, u neutaživoj težnji da pod svaku cijenu zadrže vlast doveli su državu i hrvatsku naciju  na prag demografskog odumiranja, stvarajući u novim povoljnijim europskim političkim okolnostima novo hrvatsko iseljeništvo. To je temeljni problem hrvatske države i hrvatske nacije. Naravno postoje i drugi akutni problemi koji proizlaze iz praktički nefunkcionalne države s kancelarskim Ustavom kojega je donijela Račanova vladajuća koalicija početkom stoljeća nakon smrti predsjednika Tuđmana. Na određeni način upravo je taj kancelarski Ustav pravni temelj koji je doveo do bijede hrvatske politike.

Autor: Vjekoslav Krsnik

Hrvatice i Hrvati!, izašla je nova knjiga pod naslovom ˝Jad i bijeda Hrvatske politike˝  čiji je autor Miljenko Jerneić. Cijena knjige je simbolična 95 kuna

 I možete ju naručiti direktno na broj mobitela 092/503-7451.