VJERA U BOGA I HRVATSKA SLOGA

VJERA U BOGA I HRVATSKA SLOGA

                Male zemlje i mali narodi moraju uložiti znatno više truda u opstanak svoga sebstva po svim pitanjima. No, i velike zemlje i narodi moraju konstantno raditi  na boljitku svoje vlastitosti i niti jedan trenutak ne smiju se prepustiti letargiji i zaboravu. Jer to je trenutak kada započinje egzodus tj. nestanak države i naroda koji u toj državi živi.

                Hrvatska spada u male zemlje i narode i kao takva nema pravo na greške koje bi joj radile o glavi. S druge strane, u čitavom svijetu, na svim kontinentima, živi još jedna Hrvatska. Realne nam procjene ukazuju da je sve zajedno Hrvata u domovini i diljem svijeta oko sedam (7) milijuna. Hrvati u inozemstvu nisu zaboravili niti u jednom trenutku na Hrvatsku , a to najbolje pokazuje njihova ljubav i čežnja za hrvatskom domovinom. Isto tako, Hrvati u Hrvatskoj ne smiju zaboraviti svoju rodbinu i prijatelje, Hrvate u inozemstvu. Zašto?! Pa upravo zato jer samo zajedno smo jači kao država i narod. Stoga mi Hrvati u Hrvatskoj moramo biti složni kao jedan, što ne znači da moramo misliti, raditi i živjeti na isti način. Sačuvaj Bože! Zna se gdje je granica naše različitosti tj. oni narodi koji to znaju, a naročito mali narodi poput nas Hrvata, moraju se držati te i takve filozofije života. Zašto je to bitno i zbog čega sve ovo pišem?! Navest ću vam i te kako važan razlog za to.

                Svaka zemlja u svijetu ima svoje nogometaše i nogometne klubove gdje oni igraju, svoje navijače i reprezentaciju. Hrvatska, Bogom dana zemlja ima najbolje nogometaše na svijetu, bez obzira što smo na zadnjem svjetskom nogometnom prvenstvu osvojili srebrnu medalju. No, mi smo moralni pobjednici u finalu protiv Francuza. Naši nogometaši dali su srce i dušu u tom boju i tome se divio čitav svijet. Pokazali smo samima sebi, a i čitavom svijetu koji je u finalu protiv Francuza navijao za nas Hrvate, da je naša hrvatska sloga, naša najveća snaga.

                Hrvatska sloga potrebna nam je i kod naših navijača, radi kojih i pišem ove retke. Radi se o Bad Blue Boysima, Torcidi, Armadi i Kohorti kao najjačim navijačkim skupinama. Došao je trenutak, dragi moji navijači „NK Osijek“, „NK Rijeka“, „NK Hajduk“ i „GNK Dinamo“, da zajedno, svi skupa sjednemo i kroz ugodni razgovor krenemo putem zajedništva. Morate znati, dragi moji navijači, da samo zajedno možemo ići naprijed u nove pobijede, kako naše hrvatske reprezentacije tako i naših voljenih nogometnih klubova. U Hrvatskoj se više nikada ne smiju desiti sukobi navijača ponaosob, a kamoli navijačkih skupina, jer to nas udaljuje jedne od drugih i vodi nas u katastrofu i propast.

                Glede svega toga, predlažem vam da sjednemo svi skupa za isti stol, i da zajedno riješimo sve ono što nas muči, razdvaja i udaljuje jedne od drugih. Osobno kao predsjednik Zagorske stranke pozivam vas na taj povijesni sastanak u naše lijepo i zeleno Hrvatsko Zagorje. Nadam se da ćete se odazvati, a o tehničkim detaljima na vrijeme ćete biti informirani. Neka nam bude na pameti ona naša stara hrvatska poslovica: „Složna braća kuću grade, a nesložna je razgrađuju.“ (MJ)