Zagorska sramota

ZAGORSKA SRAMOTA

 

            Svi putevi vode u Zabok! A zakaj u Zabok! Pa zato da vidite Zagorci moji kak se kod nas gradi, onak kak ne bi trebalo da se gradi. Za tak nešto, kao najbolji primjer možete vidjeti staru-novu-novu-staru“ zgradu našeg Zagorskog vodovoda. Naime, kaj?!

            Naši vrli praznoglavci odlučili su izgraditi novu zgradu na temeljima stare zgrade. Od špelunke hoeju napraviti zgradu da joj se divimo. Zaista se imamo i čemu diviti. Gradi se, već bu godina dana minula, a nikak da se nekaj napravi a kamoli dokraja izgradi. Pa kak se bu izgradila kad furt dela samo jedan radnik, pet glediju, a pet još spiju. Normalno je, da se s takvim zalaganjem nemreju genuti zmesta, a zima samo kaj nije pokucala na vrata.

            Kad vam odlučuju praznoglavci o nečemu, onda možete očekivati da će se izroditi sve, samo ništa dobro ne. Ja zaista ne znam, da je ikada od starog napravljeno novo, a u ovom slučaju od špelunke – moderna zgrada Zagorskog vodovoda. Umjesto da se špelunka sravnila sa zemljom i izgradila nova moderna zgrada, zdanje za narednih sto godina, od zgrade Zagorskog vodovoda radi se javna – zagorska sramota. Opet će naši praznoglavci ulupati silne novce, naravno, na uštrb nas građana, Zagorci moji, a spomenik javne sramote i njihove gluposti krasit će našu bajku na dlanu.

            Dragi Zagorci! Dojdite u Zabok da vidite kak izgleda glupost iz prve ruke.