Zagorska stranka i parlamentarni izbori

Zagorska stranka i parlamentarni izbori

Parlamentarni izbori koji su održani 5. srpnja 2020. godine, za predsjedništvo Zagorske stranke nisu bili od neke veće važnosti, da bi Zagorska stranka „morala“ kao prethodnih godina sudjelovati na tim izborima. Zagorska stranka nikoga nije kontaktirala niti vukla za rukav, kao što su to činili Živi zid i Domovinski pokret, želeći našu stranku iskoristiti za svoje osobne političke i druge probitke. Osobno sam kao predsjednik Zagorske stranke dao sam do znanja Živom zidu i Domovinskom pokretu da je koalicija s njima moguća samo ako Zagorska stranka ima prvo mjesto u trećoj izbornoj jedinici. To je bio uvjet svih uvjeta za koaliciju kako sa Živim zidom koji nas je prvi zvao i post festum Domovinskim pokretom.

U razgovoru u kafiću u Zaboku s Dretarom je bio njegov šogor, te se poslije i priključio g. Mladen Ptičar, a ispred Zagorske stranke bila je prisutna moja malenkost i Danijel Antolković član predsjedništva ZS-a. U tom razgovoru o možebitnoj koaliciji, novci se uopće nisu spominjali. Istine radi, da zagorska i hrvatska javnost zna, na razgovor s Dretarom došao sam iz čiste zajebancije jer sam već odavno odlučio svoj glas dati HDZ-u, i o tome sam pisao mjesecima prije održavanja parlamentarnih izbora.

Prema tome, gospodine Davor Dretar, da ste Vi i Vaš predsjednik Miroslav Škoro Zagorskoj stranci ponudili kofer penez ne bi vas podržali. Osobno kao čovjeku i političaru nije mi drago da će takva osoba kao što ste Vi predstavljati Zagorce i Hrvatsko zagorje u Hrvatskom saboru, ali mi je drago što nećete participirati u kreiranju hrvatske službene politike i obnašati odgovorne političke funkcije u hrvatskoj vladi. Nikada ne bi glasao za Vas, jer sam svoj glas odavno odlučio dati HDZ-u.

Što se tiče nas Zagoraca u Hrvatskom zagorju nas ne može predstavljati netko – pa makar i bio Zagorac kao VI – a da ne živi u Hrvatskom zagorju. Kada Zagorci to jednog dana shvate, nastupit će bolji dani za sve njih i Hrvatsko zagorje u cijelosti.

Glede Vas, gospodine Dretar nemam ništa protiv na osobnoj razini, ali trebate znati da ste, što se hrvatske politike tiče jedna obična politička kreatura, da ne kažem karikatura, i kao takav niste dostojan predstavnik i zastupnik političkih interesa Zagoraca u Hrvatskom saboru. Želim Vama i Domovinskom pokretu puno sreće u hrvatskom političkom radu te se nadam da ćete biti konstruktivna politička oporba u Hrvatskom saboru.

S poštovanjem

Predsjednik Zagorske stranke

Miljenko Jerneić