Zločinačka crvena zvijezda još prijeti Hrvatskoj (1)

Zločinačka crvena zvijezda još prijeti Hrvatskoj (1)

            Iako je potez gradonačelnika Vukovara Ivana Penave koji je sa svim gradskim vijećnicima HDZ-a  izašao iz  stožerne hrvatske političke stranke vremenski povezan za početak predizbornue kampanje. on ima mnogo veći nacionalni politički i moralni značaj. Prije svega budući da Vukovar predstavlja najveći simbol borbe hrvatskoga naroda za vlastitu državu i oslobođenje od dugogodišnjeg ropstva pod zločinačkim jugokomunističkim režimom, postupak vukovarskog gradonačelnika treba promatrati u širem kontekstu politike koju su u ovih 30 godina hrvatske državnosti provodile vladajuće garniture, a posebice ova posljednja pod briselskim gubernatorom Andrejom Plenkovićem,  poslan s misijom da promijeni Hrvatsku.

            Kao prvi  razlog izlaska iz Hrvatske demokratske zajednice Ivan Penava je naveo neprocesuiranje ratnih zločina izvršenih nad stanovništvom Vukovara “Za jedan rtazoren grad nitko nije odgovarao”, naglasio je vukovarski gradonačelnik i u jednoj drugoj izjavi ukazao na generalštab tzv. Jugoslavenske narodne armije koja je uz lokalne četnike pod zločinačkom crvenom zvijezdom izvršla agresiju na Hrvatsku. To je međunarodnopravno potvrdila presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu u tužbi za genocid protiv države Srbije kao pravne sljednice jugokomunističke federacije.

            Treba podsjetiti, a što se često ispušta iz vida da se ta jugofederacija sa zvijezdom kao zločinačkim simbolom 1948. godine nije glasovala za Opću deklaraciju o pravima čovjeka. Dakle od samog njezinog osnutka nakon Drugog svjetskog rata u kojemu je hrvatski narod platio visoku cijenu ta je država bila utemeljena na zločinačkoj komunističkoj ideologiji koja je kao svjetski pokret u prošlom stoljeću u cijelome svijetu pogubila na stotine milijuna ljudi. Za razliku od nacizma i fašizma koji su pobijeđeni u Drugom svjetskom ratu ta je ideologija još uvijek aktivna u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

            Nažalost s tom ideologijom hrvatska politika, dakle ne narod, još uvijek nije potpuno raskrstila, a najbolji primjer za to je izostanak Hrvatske, kao što je to 1948. godine bio izostanak Jugoslavije, iz zajedničke izjave o osudi komunizma u povodu obljetnice završetka Drugog svjetskog rata   koju su uz Sjedinjene Američke Države potpisale.bivše europske zemlje pod kontrolom boljševičkog Sovjetskog Saveza. Kao što se u Hrvatskoj takoreći na dnevnoj bazi otkrivaju zločini komunista, tako se i u drugim zemljama gdje je vladala ta zločinačka ideologija otkrivaju pojedinačni monstruozni zločini. Takav je slučaj nesretne

-2-

Friede Paulitsch u Koruškoj koju su, po svjedočenju jednog sudionika iskazanom ispovjedniku na samrti na zvjerski način likvidirali slovenski partizani (isput rečeno i Slovenija nije potpisala spomenutu izjavu), a nakon što su je masovno silovali od njezinog raskomadanog tijela napravili gulaš. Tragična sudbina te djevojke podsjeća na isto tako tragičnu sudbinu poznatog hrvatskog humanitaarca dr. Ivana Šretera u čije svirepo ubojstvo, što su ga počinili četnici zadojeni zločinačkim komunizmom, je umiješan važan koalicijski partner Plenkovićeve HDZ-ove vlade i vođa velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

Vjekoslav Krsnik