Bilmez

Bilmez

                Ne samo da je Pajac „elementarna nepogoda jača i od potresa“ za grad Zagreb, već je to štetočina kakva u povijesti metropole nije zapamćena. Dvadeset godina taj čoban prodaje muda pod bubrege purgerima, koji se održava na životu zahvaljujući i svim onim građanima Zagreba koji su glasovali za Bokčeka Malog. Naravno, ta politička i svaka druga protuha, potpomognuta je i od strane HDZ-a, jer ruka ruku mije, a obraz obadvije. Pajac je u metropoli na vlasti još uvijek zbog političke potpore HDZ-a, a HDZ je na vlasti u državi jer potpomaže Pajaca, tog niš koristi običnog jebivjetra, kojem je mjesto u Remetincu i nigdje drugdje. Purgeri i svi oni zagrepčanci kojima je stalo do Zagreba trebaju i dalje prosvjedovati protiv toga zla koje je snašlo grad Zagreb. Pajac će u povijesnim analima biti zabilježen crnim slovima kao najgori gradonačelnik koji je ikada vodio glavni grad svih Hrvata. Bokček Mali se hvali kak je već dvadeset let prvi čovjek metropole i kak je to kakti neki tobože raritet. Raritet je sigurno, ali ne po tome što si utvara taj pizdek, već po tome što je u tih dvadeset patničkih godina za purgere, napravio toliko štete za grad Zagreb i Hrvatsku, da narednih sto godina to se nebu moglo ispraviti. Čega god se primila ta štetočina, svuda je za sobom ostavila više štete nego li koristi. Taj bilmez potrošil je milijarde kuna građana grada Zagreba i danas kad se osvrnemo dvadeset godina unazad, nemamo vidjeti ništa prepoznatljivog, po čemu bi mogli pamtiti Pajaca. Ali ipak, taj nikogojević bit će zapamćen kao gradonačelnik metropole koji ništa nije napravio za Zagreb, a i ono što je napravio, bolje da nije napravio, jer veće su štete od tih svih silnih ne-djela Bokčeka Malog.

                Njegova arogancija i bahatost uvijek je bila u prvom planu, kako prema purgerima, tako i prema predstavnicima medija. Svoju intelektualnu i svaku drugu insuficijentnost želio je na taj način prikriti, ali što se više prikrivao to je sve više pokazivao svoje pravo lice. Bokček Mali je pošast za grad Zagreb i dok takav pikzibner vodi metropolu, zagrepčanci neju mogli napred ni milimetra. Ili ako buju išli korak napred, morali buju napraviti dva koraka nazad.

                Mene kao rođenog zagrepčanca, purgera i navijača Dinama i Cibone smeta, da jedan takav pizdun već dva desetljeća prodaje rog za svijeću svima nama, ali živim za dan kada ćemo – dragi moji purgeri – dati vritnjak toj kreaturi od gradonačelnika. I zato, purgeri moji, nabijajte loncima, tanjurima i svime onime što daje znak da u metropoli, nažalost, još uvijek nešto smrdi. No, doći će i dan kada ćemo se zauvijek riješiti toga smrada.

Miljenko Jerneić