ČUDOM SE ČUDI

ČUDOM SE ČUDI

Hrvatska desnica kao da se tek sada probudila iz dugogodišnje hibernacije, i čudom se čudi što globalizam želi u potpunosti progutati, ne samo hrvatsku državu već i hrvatski narod u cjelosti, koji polako ali sigurno, iz dana u dan nestaje. Odavno je Hrvatska na meti globalizma, već od prvog dana njezina priznanja, pa sve do danas kada je više nego očito, da je od Tuđmanove Hrvatske ostalo vrlo malo, gotovo ništa. Pojedine političke stranke desnice nećemo ih nabrajati nisu jednostavno poduzele ništa, da se tome svi zajedno odupremo, a o tome najbolje govori raspršenost desnog političkog spektra, što uvelike omogućuje Andreju Plenkoviću da radi što hoće, a jedino što je izvjesno u njegovoj politici je nestajanje hrvatskog naroda i hrvatske države. Uvođenje eura umjesto kune, nije ništa drugo nego li zabijanje glogovog kolca u srce hrvatskog bića. Hrvatske političke desnice gotovo da i nema u Hrvatskoj, ona je danas fragmentirana i kao takva nema nikakve političke snage. Umjesto da stvore jednu zajedničku političku platformu, hrvatske političke stranke desnog političkog spektra soliraju svaka za sebe i bave se tercijarnim stvarima. Naravno, da je u takvim okolnostima lako HDZ-u vladati u Hrvatskoj, onako kako im se hoće, pa makar to bilo i 

protiv nacionalnih interesa hrvatske države i hrvatskog naroda.  

Mnogo puta sam napominjao da je HDZ odavno mrtav. Tu naravno, mislim na HDZ iz Tuđmanove ere, koji se post mortem prvog hrvatskog predsjednika pretvorio u političku stranku bez u političkom i svakom drugom smislu okusa i mirisa čija servilnost prema Bruxellesu podsjeća na dane iz bivše Jugoslavije u kojoj su hrvatski političari zdušno služili Beogradu i u tome se natjecali tko će biti bolji sluga. 

I dok se političke stranke ljevice dogovaraju o zajedničkom nastupu na slijedećim parlamentarnim izborima jer jedino samo tako mogu pobijediti HDZ političke stranke desnice još uvijek vrludaju bespućima u traženju i otkrivanju tople vode, kao što je to na primjer globalizacija. Političke stranke desne političke provenijencije moraju stvoriti zajedničku političku platformu i na slijedećim parlamentarnim izborima nastupiti u koaliciji. Time će postati relevantan politički faktor u Hrvatskoj i bez njih HDZ neće moći formirati vlast u Hrvatskoj – naravno, pobijede li na parlamentarnim izborima a isto tako, na taj način onemogućit će dolazak političke ljevice na vlast u Hrvatskoj. To je vrlo bitno za političku sigurnost u Hrvatskoj, jer svjedoci smo što nas čeka ako ljevica dođe na vlast. Zoran Milanović svakako je najznačajniji politički eksponat ljevice, a ujedno je i najbolji primjer zašto za Hrvatsku ne bi bilo dobro da na vlast dođu političari poput dotičnog gospodina ili bolje rečeno druga koji obavlja funkciju predsjednika Republike Hrvatske.  Zbog svega toga, pred političkim strankama desnog političkog spektra stoji povijesna odgovornost, da ljevica ne dođe na vlast, jer to bi za Hrvatsku bio, ne samo politički već i svaki drugi nazadak. 

Miljenko Jerneić