IMA NEKA TAJNA VEZA

IMA NEKA TAJNA VEZA

                Vehementni istupi Zorana Milanovića aktualnog predsjednika Republike Hrvatske, iz dana u dan pokazuju da se radi o političkoj personi koja neće trajati duže od pet godina, jer bi to za Hrvatsku i hrvatski narod bilo i više nego tragično. Dotični gospodin, izabran je za predsjednika Hrvatske, zahvaljujući Miroslavu Škori velikom hrvatskom domoljubu i sadašnjem predsjedniku Domovinskog pokreta, koji se ovih dana – kako prenose mediji – „obrušio“, ni manje ni više, na Zorana Milanovića zbog njegovog odbijanja „da dođe u Sabor“ na konstituirajuću sjednicu, pa shodno tome za svoga pulena kaže da je njegov „politički ljubimac“ time pokazao „gorčinu, bahatost i prijezir prema instituciji koju čine predstavnici naroda“. Kako biti licemjeran, pokazao nam je Miroslav Škoro ovom svojom izjavom, jer za ovu, sve prethodne i buduće političke eskapade Zorana Milanovića, osobno je „kriv“ sam Miroslav Škoro, koji je za vrijeme predsjedničkih izbora pokazao sav svoj raskošan politički antitalenat i time dao svima do znanja da je ništa drugo no obični politički diletant, kakvih nažalost, ima previše u hrvatskoj politici. Miroslav Škoro se poziva na narod, taj isti, valjda hrvatski narod kojem je stavio jaram oko vrata kada je pomogao Zoranu Milanoviću da postane predsjednikom Republike Hrvatske. Gospodin Miroslav Škoro, ni dan danas ne shvaća – da se Milanoviću naprosto fučka „za narod“ čiji je predsjednik – čime pokazuje da su njegova osobnost i politika, dvije sasvim različite suprotnosti. Miroslav Škoro u hrvatskoj politici djeluje kao strano tijelo koje se našlo negdje gdje mu nije mjesto. No, nećemo više o Miroslavu Škori, da si ne bi gospodin umislio koliko je važan i intelektualno snažan u hrvatskoj politici.

                Vrlo je interesantno, što za odbijanje dolaska u Sabor Zorna Milanovića kaže politički analitičar Žarko Puhovski, pa tako u jednim dnevnim novinama od 21. srpnja 2020. godine, možemo iščitati na tu temu: „Milanović se ponaša kao svjetski poznata manekenka koja kaže da joj je lakše hodati gola nego nositi haljine“. Odmah nešto dalje Puhovski ističe „tri stvari za Milanovićevu odluku“.

                „Birali smo predsjednika s karakterom, a lijenost je jedna od ljudskih karakteristika“ te dodaje „da je tu i prezir prema brbljaonici u koju se Sabor pretvara i da je to česta reakcija kod ljudi koji su imali u rukama izvršnu vlast“, a treći motiv se nalazi „u preziru prema političkom formalizmu“.

                U kojem svijetu živi Zoran Milanović, najbolje nam pokazuje njegovo pozivanje na Nikolaja Ivanoviča Buharina jednog od značajnih teoretičara „sovjetologije“, a koji je (s)maknut od strane Staljina radi svojih političkih stavova. Pozivati se danas na Buharina, pokazuje ništa drugo nego li „izgubljenost u vremenu“ sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića, to jest političkog pulena Miroslava Škore, koji je tu gdje nažalost, jest zahvaljujući pjevaču lakih nota.

                Očito je da između Milanovića i Škore postoji neka tajna veza u kojoj je, barem do sada Milanović trebao Škoru dok nije izabran za predsjednika Republike Hrvatske, a od sada Škoro treba Milanovića da se pokuša politički oprati pred hrvatskim narodom. Svojevremeno, dok je obnašao funkciju premijera, Zoran Milanović je dao ukinuti jedne dnevne novine – Vjesnik, a danas kada obnaša ,mjesto predsjednika Republike Hrvatske, možemo očekivati, a što drugo nego li  da ukine i hrvatsku državu. Naravno, sve to zahvaljujući gospodinu, a možda i drugu Miroslavu Škori.

Miljenko Jerneić