MILO ZA DRAGO

MILO ZA DRAGO

                Još prije nego što je Miroslav Škoro dobio srednji prst od bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kolumnist Večernjeg lista Milan Ivkošić u svojoj redovitoj kolumni „Tjedna inventura“, ponedjeljak 15. lipnja 2020. godine, dao nam je pravu sliku pjevača lake glazbe koji „i dalje se poistovjećuje s narodom, kao da je narod njegov i samo on na njega ima pravo, pa takmace poziva na „sučeljavanje na stadionu, pred narodom“.“ Zar zaista Škoro živi u uvjerenju da bi se mogao ravnopravno nositi u ringu s jednim Plenkovićem i ostalim političkim konkurentima, kada jako dobro znamo kako ga je na predsjedničkim izborima sredila drugarica Katarina Pejović. Drugarica Pejović Škorom je obrisala, rekli bi Srbi, patos, tako d aje Škoro bio u nogdaunu sve do kraja emisije, a možda još i duhgo nakon emisije u kojoj su se sučeljavali predsjednički kandidati. I sada, vidi veličine, taj isti Škoro „narcis koji u svoje i interese svoje obitelji upreže narod kao glasačku marvu. Kako ga nije stid, jer možemo zamisliti da ima puno pametnijih i sposobnijih od njegove sestre koji bi radili za narod i zasluživali saborsku plaću. Ali Škoro razmišlja narcisoidno – ja sam izniman pa je takva i moja obitelj“.

                Milan Ivkošić već na početku teksta ističe pravu vrijednost pjevača lake glazbe. „Prema anketama, kad biste Miroslava Škoru postavili na jednu stranu scene, a na drugu 100 Hrvata, pa kad bi im Škoro rekao – priđite mi, prišlo bi mu samo trinaest. Osamdeset sedam birača od sto bi ga odbilo!“

                No, treba reći da je takva situacija pjevača lake glazbe bila prije nego li je dobio srednjak od Kolinde, nakon izjave o pobačaju. Post festum svoje izjave o pobačaju, Miroslavu Škori su političke vrijednosnice znatno pale i sada su ispod 10 posto. Ako tako nastavi slijedeća dva tjedna koliko još traje kampanja, ubrzo će biti upitan i njegov prijelazni prag od 5 posto.

                I sada zamislite takvu osobu, koja spada u pero laku kategoriju da se nađe u ringu s teškašima kakav je na primjer Plenković. Zaista smiješno!

                Miroslav Škoro u političkoj kampanji djeluje poput slona u staklarnici i što god narcis napravi, to jest kad god se makne, prijeti opasnost da poruši sve oko sebe. Nema nimalo dvojbe, da je njegova izjava „o pobačaju u slučajevima silovanja“ – sportskim žargonom rečeno – tipičan autogol. A d aje tome zaista tako, možemo čitati u pisanim medijima. Vrlo interesantan tekst u Novom listu od 20. lipnja 2020. godine, napisao je u „Uvodniku“ Zlatko Crnčec. Već u samom naslovu članka: „Škorin gaf naštetio Domovinskom pokretu+“, kolumnist Novog lista daje do znanja čitateljima o promašenosti Škorine izjave.

                Kako potiče kampanja Škoro sve više pokazuje svoje slabosti, a prije svega političku neukost. Škoro se iz dana u dan gubi, postaje neuvjerljiv i pokazuje da ima više mana od vrlina, barem kada je politika u pitanju. O tome piše u svom članku i Zlatko Crnčec, te je potrebno posebno istaknuti dva mjesta u njegovom članku.

„Da je izjava kakvu je dao Škoro dao netko od onih koji imaju prva mjesta u nekoj od izbornih lista, Domovinski bi pokret od toga imao neposredne koristi u smislu izbornog rezultata. U obrnutoj situaciji u kojoj čelni čovjek daje radikalne izjave, ili izjave koje se kao takve precipiraju u najvećem dijelu javnosti, biračko se tijelo smanjuje.“

Konstatacija kolumnista Novog lista Zlatak Crnčeca je u potpunosti točna, i tu se zapravo vidi politička nezrelost Škore i njegovih pajdaša. Škoro i njegovo društvo rugaju se Jandrokoviću, koji se za razliku od Škore „suvereno snalazi u političkim klinčevima“. Za razliku od Jandrokovića, Škoro je „sklon gafovima“ i zaista: „Nevjerojatno je kako je Škoro došao nepripremljen na dvoboj s Jandrokovićem.“

S takvom svojom izjavom Škoro je još više udaljio birače od sebe, a naročito birače kod ženske populacije. Škorin komentar „srednjaka“ Kolinde ne odnosi se prema “cijelom hrvatskom narodu, svim hrvatskim vjernicima i kardinalu“, srednji prst se odnosi samo na Miroslavu Škoru koji je pokazao svoj politički diletantizam kod predsjedničkih izbora, kada je odmogao Kolindi Grabar Kitarović, a pomogao Zoranu Milanoviću da postane predsjednikom Republike Hrvatske. Miroslav Škoro nakon svega, u javnosti je zaslužio „srednji prst“ bivše predsjednice, a dobro je još i prošao, jer je uz „srednjak“ mogao dobiti i još nešto pride, nakon čega bi pjevač lake glazbe ostao i bez teksta.

Miljenko Jerneić