Priopćenje za javnost

Zabok, 27. travanj 2015.

 

 

Priopćenje za javnost

 

            Zagorska stranka u najmanju ruku ostala je zaprepaštena usvajanjem od strane saborskih zastupnika, ključnog dokumenta o razvoju turizma u Republici Hrvatskoj, pod nazivom: ˝Strategija razvoja turizma Republike Hrvatske do 2025. godine! Taj dokument, koji je vrlo bitan i za sveukupni gospodarski razvoj Hrvatske, usvojen je početkom 2013. godine, kada hrvatska još nije ušla u Europsku uniju.

            Treba napomenuti da se u Strategiji razvoja turizma Hrvatske do 2025. godine, uopće niti jednom riječju ne spominje Krapinsko zagorska županija niti razvoj turizma u Hrvatskom zagorju. Potpuno je neodgovorno od saborskih zastupnika, koji su izabrani u trećoj izbornoj jedinici, da nitko, baš nitko nije reagirao i tražio nadopunu Strategije razvoja turizma u Republici Hrvatskoj do 2025. godine. Umjesto da promptno reagiraju ˝naši˝saborski zastupnici ostali su mučati.

            Na sve ovo nameće se pitanje: ˝Što uopće saborski zastupnici rade u Saboru, osim što su gotovo uvijek u velikom broju izvan saborskih klupa, te kako će se razvijati turizam u čitavom Hrvatskom zagorju, kad Zagorja nigdje nema u strateškom dokumentu? Dali su nam potrebne tolike turističke zajednice koje se nažalost bave same sa sobom zbog ˝naših˝vrlih saborskih zastupnika i na kraju što će nam uopće Krapinsko zagorska županija prema kojoj se naši saborski zastupnici odnose kao da ne postoji?˝

            Da je tome tako, može potvrditi zahtjev Zagorske stranke koji je upućen još prije sedam godina Skupštini Krapinsko zagorske županije glede razmatranja prijedloga da se Ivanščicu proglasi Parkom prirode. To pitanje nikad nije uvršteno u dnevni red županijske skupštine Krapinsko zagorske županije.

            Zagorska stranka smatra, da bi trebalo ne samo Ivanščicu proglasiti Parkom prirode, već i čitavu Hrvatsku proglasiti Nacionalnim parkom!.

 

S poštovanjem,

           

                                                                                                          Predsjednik ZAGORSKE STRANKE

                                                                             Miljenko Jerneić