Priopćenje za javnost (smjena direktora Zagorskog vodovda)

Zabok, 20. veljače 2019.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST (smjena direktora Zagorskog vodovda)

 

            „Ne samo, Zagorska stranka već i čitava zagorska javnost ostali su u čudu ovih dana, kada je POLITIČKI POTIHO smijenjen dosadašnji direktor Zagorskog vodovoda gospodin Željko Hren.

            Gospodin Željko Hren svih ovih godina uspješno je obavljao funkciju direktora, pa nas sve neugodno iznenađuje, zašto je gospodin Hren smijenjen sa funkcije direktora Zagorskog vodovoda!?…“

            Zagorska stranka je još sredinom 2013. godine upozorila zagorsku javnost na naprasnu političku smjenu dugogodišnjeg direktora Zagorskog vodovoda g. Željka Hrena koji je godinama prvenstveno kao stručnjak uspješno vodio to poduzeće od značajnog javnog interesa za Zagorje. Umjesto stručnog i uspješnog direktora Zagorskog vodovoda politika je postavila nestručne osobe koje su svakodnevno srozavale ugled Zagorskog vodovoda. Takvi politički potezi doveli su i do toga da smo ovih dana – imali veliko trovanje pitke vode – zbog nestručnosti i nesposobnosti politički postavljenih kadrova u Zagorskom vodovodu. Zagorska javnost upoznata je u vrlo nemuštoj izjavi direktora Zagorskog vodovoda o zatrovanosti vode, navodno od prevrnutog kamiona iz kojeg je curila nafta. Ali isto tako iz viših policijskih krugova dobili smo informaciju da je mogući i drugi uzrok trovanja vode. A na takvu mogućnost na konferenciji za novinare upozorio je i načelnik policije Krapinsko zagorske županije.

            Glede svega toga Zagorska stranka traži momentalnu smjenu sadašnjeg direktora Zagorskog vodovoda i svih onih koje je politika postavila na tako značajne i odgovorne funkcije, te postavljanje stručnog rukovodećeg kadra u Zagorskom vodovodu na čelu sa Željkom Hrenom, kojeg je politika – kao stručnog, sposobnog i odgovornog direktora – nakaradno smijenila i na čelo Zagorskog vodovoda postavila hrpu nesposobnjakovića, te je zahvaljujući takvim lošim političkim potezima aktualne županijske vlasti zamalo otrovano 50.000 ljudi. Nadalje, Zagorska stranka traži od aktualne hrvatske vlasti pravu istinu o trovanju izvora vode od najviših i najmjerodavnijih političkih stručnih kadrova u Republici Hrvatskoj.

            Trovanje izvora zagorske vode i ugroza stanovništva koji se tom vodom koristi, nažalost, najbolji je pokazatelj da politika ne može zamijeniti struku, a kada imamo silovanje politike glede Zagorskog vodovoda tada smo svjedoci kakva se havarija mogla dogoditi.    

          Predsjednik Zagorske stranke

                           Miljenko Jerneić