REKTALNI ALPINISTI

REKTALNI  ALPINISTI

                Zaista je nevjerojatno, kojim se to „političkim“ vokabularom koriste naši saborski zastupnici, a za primjer, ovaj puta komentirat ćemo dvije izjave, dva druga iz iste partije. Prvo je, sada već bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je rekao za bivšeg odnosno sadašnjeg predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića da je „rektalni alpinist“, što su prenijeli svi pisani i elektronski mediji u Hrvatskoj 04. svibnja 2020.g.  Hrvatska javnost i mnogi hrvatski političari bili su zgroženi jednom takvom izjavom čelnika političke stranke koja je imala aspiracije pobijediti na tada predstojećim parlamentarnim izborima te ustoličiti druga za premijera Republike Hrvatske.

            Njegovim stopama krenuo je ovih dana i Siniša Hajdaš Dončić koji je na sastanku gore spomenute partije izjavio da: „nije šupak, ni lignja“ te da neće svađati stranku i odbio je preuzeti bilo koju funkciju u novom sazivu Hrvatskog Sabora. Naravno, to je bila reakcija na prijedlog v.d. predsjednika Zlatka Komadine koji je za potpredsjednika Sabora predložio Rajka Ostojića. Na tu izjavu Hajdaša, Rajko Ostojić je odgovorio: „da su ovdje Hrvati, a ne Zagorci“.

            Možemo slobodno reći – ni manje ni više – jedan ovakav homoseksualni vokabular ove dvojice iz iste partije nije akcidentalan te pokazuje kojemu soju Bernardić i Hajdaš pripadaju.

            Na svu sreću hrvatski građani na nedavno održanim parlamentarnim izborima nisu toj partiji dali povjerenje, pa su hrvatski birači dobrano kaznili te njihove homoseksualne ispade, i svojim glasovima izabrali onu političku opciju koja Hrvatskoj nudi sigurnost i stabilnost.

            Sramotno je za druga Sinišu Hajdaša korištenje jednog takvog kočijaškog izražavanja, kojim je osramotio ne samo sebe kao političara, već je sramotu nanio svim Zagorkama i Zagorcima koji su mu nažalost na netom završenim parlamentarnim izborima dali veliki broj preferencijalnih glasova na temelju kojih je dotični drug koji „nije šupak, ni lignja“ ušao u Sabor Republike Hrvatske. Jednim takvim prostačkim činom Siniša Hajdaš pokazao je da mu nije stalo ni do Zagorca, ni do Hrvatske.

            Žalosno je da gotovo milijun Zagoraca u Hrvatskoj u Saboru Republike Hrvatske predstavljaju takvi likovi poput „meglenoga“ Davora Dretara Drelea kojemu je mjesto u cirkusu, a ne u parlamentu i „drug“ Siniša Hajdaš Dončić koji svojim primitivnim i sirovim rječnikom također ne zaslužuje da bude u parlamentu, već mu je mjesto u bordelu.

Miljenko Jerneić