SANDRA ŠVALJEK GRADONAČELNICA GRADA ZAGREBA

SANDRA ŠVALJEK GRADONAČELNICA GRADA ZAGREBA

                I dok sadašnjem gradonačelniku Zagreba zadnja vura tuče, na drugoj strani su kakti pretendenti za vodeću ulogu u glavnom gradu svih Hrvata. Od kandidata SDP-a Gordana Marasa koji, kad da slušate, stječete dojam da je tak pametan, da čuje kak trava raste. Taj lik već godinama se smuca u svijetu politike, od ministra do saborskog zastupnika SDP-a, a svih tih minulih godina hrvatska javnost nije mogla od njega čuti niti jednu suvislu, a kamoli pametnu rečenicu. I takav tip bi želio biti gradonačelnikom Grada Zagreba?! Pa onda imate gospođu Anku Mrak Taritaš, koja iza sebe ima toliko afera, tak da vam odmah padne mrak na oči. Simpatična gospođa, koja tam di je , i za sve nas bi bilo najbolje i da tam ostane, a ne da, ne daj Bože, postane gradonačelnica Zagreba. S toliko afera u svojoj političkoj karijeri, za Anku Mrak Taritaš bilo bi najbolje da se pusti politike, što bi bio veliki dobitak za politiku, a Purgeri bi mogli konačno odahnuti. Lijepo u političku penzijicu zajedno s drugom Marasom, s kojim bi ruku pod ruku mogla šetati Maksimirom i uživati u ljepotama maksimirske šume. Nadam se da taj dvojac ne bi zalutao u maksimirskoj šumi, kak su zalutali u politiku, a za svaku sigurnost da se ne bi zgubili moreju hitati mrvice iza sebe, tak da se znaju vrnuti.

                Za razliku od tih kandidata, za mjesto gradonačelnika Zagreba, HDZ nema ama baš nikoga pametnog i politički sposobnog da vlada prijestolnicom svih Hrvata. To su sve tipovi puni sebe, prepotentni i bahati, jer su intelektualno insuficijentni, misle da sve znaju, d asu Bogom dani, a u stvari sve je to tuga, jad i čemer. Jedan gori od drugoga i to vam je politička konkurencija jednom Marasu i Mrak Taritaš! Da svisneš od tuge! Nije stoga ni čudno da je Bokček Mali gradonačelnik metropole već dvadeset godina, kad ima takvu političku konkurenciju koja svih ovih godina prodaje maglu.

                Zato Purgeri moji budite pametni i mudri. Zagreb ipak ima pametnih i stručnih ljudi da vode glavni grad svih Hrvata, a jedna od njih, svakako je Sandra Švaljek. Sandra Švaljek je naša Zagorka, koja dobro zna kaj, što i kako voditi Zagreb. Ljepuškasta i šarmantna dama, rodom iz Krapine (23. veljače 1970.), stručna – doktorirala je na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u zagrebu – sposobna političarka koja aktivno govori engleski, njemački i francuski, a služi se i talijanskim jezikom. Puca na mestu, kak bi rekli mi Zagorci. To je prava osoba za gradonačelničko mjesto Grada Zagreba i treba joj dati šansu. I sada obnaša visoku funkciju u Hrvatskoj narodnoj banci kao zamjenica guvernera, što pokazuje sve njene stručne, političke i svake druge odlike.

                Glede svega toga HDZ-u bi bilo najbolje da kandidira Sandru Švaljek za gradonačelnicu Zagreba, jer bi ona sigurno pobijedila sve svoje konkurente. Zagorci, kojih u Zagrebu ima oko tristo tisuća, svi bi glasali za Sandricu, svoju Zagorku, jer ne samo što je Sandra naša Zagorka već je i najbolja od svih onih koji bi htjeli vladati Zagrebom. Mi u Zagorskoj stranci, također bi joj dali glas, ne HDZ-u, već Sandri Švaljek za koju mislim-o da je pravo rješenje za Zagreb. Sandra Švaljek gradonačelnica Grada Zagreba. Kako to lijepo zvuči.

Miljenko Jerneić